lotus rodelotus tattoolotus lotustattoo tattooDeze rode Lotus is niet alleen gekozen omdat het een mooie bloem is, maar nog meer vanwege de betekenis ervan.

Wanneer deze meneer wat meer over zichzelf verteld, is het duidelijk dat hij grote veranderingen meemaakt / heeft meegemaakt.

Veranderingen die niet vanzelf zijn gegaan, maar waarvoor geknokt is.

Hij wil graag zijn nieuwe start van zijn nieuwe leven ( en het achterlaten van zijn oude leven) bekronen met een toepasselijke tattoo; “de rode lotus”

In het Hindoeïsme en Boeddhisme, is dit een heilige bloem die symbool staat voor zuiverheid, puurheid, schoonheid, innerlijke groei en de verbinding met het universum.

De oude Egyptenaren zagen het als een symbool voor de wedergeboorte.

Tijdens de bloei sluit de lotus ’s avonds om zich ’s ochtends vroeg weer te openen. Hierdoor staat de bloem ook voor de eeuwige vernieuwing van het leven, nieuwe kansen of een nieuw begin.

De rode lotus, staat voor het hart met al zijn emotionele associaties. Met name positieve emoties als liefde, trouw en vriendschap worden veel met de rode lotus geassocieerd. Je kunt er ook een emotionele groei mee aangeven.

 

 

 

 

Het verhaal achter de rode Lotus Tattoo