x 14 66 db webDe infinity tattoo is momenteel een van de meest populaire tattoos. Het staat symbool voor een mijlpaal, een overwinning., een dierbare, een manier van denken of een geloofsovertuiging. Voor de eigenaar van de tattoo is het vaak van enorme betekenis, maar voor buitenstaanders is de betekenis vaak onduidelijk. Oneindigheid is overal. Het heelal is oneindig, je liefde voor iets of iemand is wellicht oneindig en gelovigen hopen op een oneindig leven na de dood.

Het infinity symbool is gemakkelijk te herkennen aan zijn vorm; een liggende acht. Een wetenschappelijke naam is het lemniscaat , van het latijn lemniscus, wat lint betekent. De man die deze vorm heeft geïntroduceerd is John Wallis, een wiskundige uit de 17e eeuw. Hij liet zich inspireren door het Romeinse cijfer 1000 dat er zo uitzag: ClƆ. Het cijfer ClƆ werd door de Romeinen en later dus door Wallis gebruikt om grote hoeveelheden een vorm te geven. De ‘gewone’ mens pikte dit op en gebruikte het om het oneindige leven en constante vernieuwing mee aan te duiden.

Een andere introductie van het infinity symbool kwam van de mythe van de Ouroboros. De Ouroboros kwam voor als slang, hagedis of draak en at zijn eigen staart. Door constante vernietiging en opnieuw aangroeien stond het beest symbool voor oneindig leven. De vorm die de Ouroboros aannam terwijl hij zijn staart at, werd daarmee de basis voor het infinity symbool.

Tijdens vroegere bruiloften in Engeland had het teken een belangrijke rol. Het teken stond voor man en vrouw waarbij niet één van hen boven de ander stond, maar naast elkaar. Voor het altaar pakten de man en vrouw elkaars handen, rechterhand aan rechterhand en linkerhand aan linkerhand. Van bovenaf gekeken vormden zij zo het teken van oneindigheid.

Al bijna vier eeuwen lang is het infinity symbool deel van culturen van over de hele wereld.